Usluge DetaljnijeSavetiO namaKontaktZakažite pregled
Dijagnostika Centar

Ultrazvuk abdomena - Priprema za pregled

Ultrazvukom se u abdomenu pregledaju parenhimski organi - jetra, slezina, pankreas, žučna kesica i žučni vodovi, kao i organi urotrakta - bubrezi, mokraćna bešika a kod muškaraca i prostata.

Prilikom dolaska na ultrazvučni pregled potrebno je da se adekvatno pripremite:

  • Dan pre pregleda nemojte jesti tešku hranu i hranu koja nadima (kupus, kelj, mahunarke), kao i gazirane sokove. Jedite lako svarljivu hranu. Oko 18h pojedite poslednji lagan obrok.
  • Ujutru na dan pregleda nemojte jesti. Stomak treba da bude prazan prilikom pregleda. Možete da pijete malo vode i nezaslađeni čaj, a nemojte na dan pregleda da pijete kafu i kafu sa mlekom. Ukoliko pregledate mokraćnu bešiku, sat vremena pre pregleda popijte 1-1,5l negazirane vode kako bi se bešika ispunila urinom. Urin u bešici omogućava nam da je detaljnije vidimo na ultrazvuku.

Ukoliko imate zakazan pregled posle podne, 4h pre pregleda nemojte ništa jesti. Ujutru kad ustanete možete pojesti preprečeni hleb i popiti nezaslađeni biljni čaj.

Upala sluzokože sinusa i nosa

Rinosinuzitis je upala sluzokože nosa i sinusa.

Kako prepoznati omikron soj?

Aktuelno se u Srbiji i svetu ubrzano širi novi omikron soj korona virusa. Oboleli mogu imati različit spektar simptoma. Koji su najčešći simptomi, koje mere prevencije preduzeti u cilju zaštite zdravlja i šta raditi ukoliko imate simptome, pročitajte u nastavku teksta.

Zakažite svoj pregled sa nama na vreme

Lako i brzo zakažite svoj pregled na našem web sajtu.
Zakažite pregled