Usluge DetaljnijeSavetiO namaKontaktZakažite pregled
Dijagnostika Centar

Ultrazvučni pregled štitne žlezde - ono što treba da znate

Ultrazvučni pregled štitne žlezde je neinvazivan, bezbolan i brzo izvodljiv pregled. Štitasta žlezda je lako dostupna pregledu jer se nalazi u regiji vrata, neposredno ispod kože.

Ultrazvukom se dobijaju infomracije o izgledu, veličini i srukturi štitaste žlezde. Pregledom se mogu uočiti i fokalne promene odnosno čvorići u žlezdi. Veoma je važno pregledati i stanje regionalnih limfnih čvorova, kao i krvnih sudova žlezde.

Ultrazvuk štitaste žlezde radi se u slučajevima uvećanja žlezde, pojave opipljivih čvorića u žlezdi, problema sa gutanjem, promuklosti, bola u grlu, praćenja i dijagnostikovanja poremećaja funkcije štitaste žlezde, i drugih nejasnih stanja za koja se sumnja da su izazvana poremećajem rada i strukture štitaste žlezde.

Pregled je veoma kratak, traje svega 15-20 min a za pregled nije potrebna nikakva posebna priprema.

Upala sluzokože sinusa i nosa

Rinosinuzitis je upala sluzokože nosa i sinusa.

Kako prepoznati omikron soj?

Aktuelno se u Srbiji i svetu ubrzano širi novi omikron soj korona virusa. Oboleli mogu imati različit spektar simptoma. Koji su najčešći simptomi, koje mere prevencije preduzeti u cilju zaštite zdravlja i šta raditi ukoliko imate simptome, pročitajte u nastavku teksta.

Zakažite svoj pregled sa nama na vreme

Lako i brzo zakažite svoj pregled na našem web sajtu.
Zakažite pregled