Usluge DetaljnijeSavetiO namaKontaktZakažite pregled
Dijagnostika Centar

Onkologija - ono što treba da znate

Onkologija je subspecijalistička oblast interne medicine koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem malignih obolenja.

U današnjem modernom svetu, sve je učestalija pojava tumora, međutim ukoliko se otkrije i dijagnostikuje na vreme može biti uspešno lečen a u nekim slučajevima pacijenti mogu biti potpuno izlečeni. Rak nastaje nekontrolisanom deobom ćelija tkiva i organa te on svojim rastom može zahvatiti susedne strukture, a putem krvnog ili limfnog sistema može se širiti na udaljene delove tela.

Najčešći maligni tumori kod žena su:

● Rak dojke

● Rak kolona i rektuma

● Rak pluća i bronha

● Rak grlića materice

● Rak ovarijuma,

Dok kod muškaraca najčešće se javljaju :

● Rak pluća i bronha

● Rak kolona i rektuma

● Rak prostate

● Rak mokraćne bešike

● Rak želuca.

Pregled onkologa potuno je bezbolan i neinvazivan. Sastoji se iz detaljnog uzimanja anamneze i fizikalnog pregleda, te laboratorijskih i drugih imidžing procedura neophodnih za adekvatnu procenu prošrenosti tumora, stejdžing i dalje planiranje terapije. Ukoliko imate nešto da pitate ili dodate, nemojte se ustručavati jer dobra komunikacija sa lekarom čini osnov uspešnog lečenja.

Na pregled je potrebno doneti prethodnu medicinsku dokumentaciju ukoliko je imate.

Ukoliko Vam je potreban pregled onkologa, u našoj poliklinici na raspolaganju Vam stoji stručnjak s dugogodišnjim iskustvom iz oblasti onkologije.

Upala sluzokože sinusa i nosa

Rinosinuzitis je upala sluzokože nosa i sinusa.

Kako prepoznati omikron soj?

Aktuelno se u Srbiji i svetu ubrzano širi novi omikron soj korona virusa. Oboleli mogu imati različit spektar simptoma. Koji su najčešći simptomi, koje mere prevencije preduzeti u cilju zaštite zdravlja i šta raditi ukoliko imate simptome, pročitajte u nastavku teksta.

Zakažite svoj pregled sa nama na vreme

Lako i brzo zakažite svoj pregled na našem web sajtu.
Zakažite pregled