Usluge DetaljnijeSavetiO namaKontaktZakažite pregled
Dijagnostika Centar

NOVO u Poliklinici Dijagnostika centar: digitalni mamograf

Idemo u korak sa trendovima. Od sada u Poliklinici Dijagnostika centar mamografski pregledi obavljaju se na digitalnom mamografu Selenia, firme Hologic.

U cilju pružanja što kvalitetnije dijagnostike i efikasnijeg skrininga karcinoma dojke, odlulčili smo da osavremenimo tehnologiju i pređemo na korišćenje digitalnog mamografa umesto do sada korišćenog klasičnog analognog. Digitalnim mamografom omogućeno je i do 30% ranije otkrivanje karcinoma dojke što omogućava raniju primenu terapije i bolji ishod lečenja.

Mamografija je metoda rendgenskog pregleda tkiva dojki. Ova metoda je neinvazivna, bezbolna i predstavlja zlatni standard u ranom otkrivanju karcinoma dojke kod žena starijih od 40 godina. Pojedine vrste karcinoma mogu se otkriti mamografijom dok su još uvek mikroskopske veličine i nisu opipljivi. Dugo vremena u upotrebi su bili analogni aparati, međutim sve više se prelazi na digitalne aparate. Prednost digitalne mamografije u odnosu na analogu jeste:

- Manja doza zračenja prilikom snimanja dojki – doza zračenja koju pacijentkinje prime je i do 30-40% manja doza u odnosu na dozu primljenu korišćenjem analognog aparata

- Brže izvođenje pregleda

- Mogućnost uvećanja I poređenja slika

- Umesto filma, kod digitalne mamografije X-zraci se pretvaraju u električne signale i slike visokog kvaliteta dobijaju se na ekranu.

Upotreba digitalnog mamografa u odnosu na klasični analogni, ne predstavlja samo usvajanje nove tehnologije, već pruža i brojne potencijale za pacijentkinje u smislu sigurnije, brže i mnogo efikasnije dijagnostike i skrininga.

Zakažite već danas pregled putem naše online forme, ili pozivom Poliklinike na brojeve telefona:

021/572 646

021/571 322

065/3 526 526

Poliklinika Dijagnostika centar

Šafarikova 13, Novi Sad

No items found.

Zakažite svoj pregled sa nama na vreme

Lako i brzo zakažite svoj pregled na našem web sajtu.
Zakažite pregled